Clarificări privind lista codurilor CAEN eligibile pentru POC 4.1.1

Miercuri 05 ianuarie, consultanții Fabrica de Consultanță au primit răspuns din partea INS cu privire la speța codurilor CAEN eligibile pentru POC 4.1.1. Astfel, lista codurilor CAEN este corectă în ghidul consultativ și pe SMIS. Mai precis, informațiile prezentate în GSC reprezintă media dintre statisticile BNR și INS.

Răspunsul INS:

La solicitarea dumneavoastră din data de 04.01.2022, (….) vă comunicăm următoarele:

–    fișierul.xls cu datele transmise inițial de INS reprezintă exportul, importul și soldul operațiunilor de comerț internațional cu bunuri în anul 2019, pe coduri CAEN Rev. 2.  INS este responsabil cu realizarea statisticii de comerț exterior cu bunuri, datele transmise fiind corecte;

–    datele publicate pe site-ul MIPE reprezintă, conform solicitării ministerului, datele coroborate de la ambele instituții (INS și BNR), acestea conținând atât statisticile privind comerțul internațional cu bunuri a INS, cât și statistica privind comerțul internațional cu servicii pe care o realizează BNR, fiind o componentă a Balanței de plăți a României, prin urmare datele au suferit modificări.

Pentru a aplica la proiectele și programele Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ar trebui să aveți în vedere adresa web unde a fost publicată balanța comercială a comerțului internațional cu bunuri si servicii (sold FOB/FOB), la nivel de cod CAEN, realizată de cele două instituții menționate mai sus: https://mfe.gov.ro/consultare-publica-poc-ghidul…/, sau vă puteți adresa atât ministerului cât și BNR.

Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră pentru informațiile statistice.

Mai multe informații privind Acțiunea 4.1.1 POC – Investiții în activități productive poți găsi AICI.

Pentru a beneficia de EVALUARE GRATUITĂ te rugăm să completezi formularul AICI și vom reveni cu detalii în cel mai scurt timp. Ne poți contacta la : +40.731.536.459