ElectricUP: A fost publicată lista proiectelor acceptate în cadrul primei sesiuni a programului de finanțare ElectricUp

Ministerul  Energiei a publicat Miercuri, 10 noiembrie lista proiectelor acceptate în cadrul primei sesiuni a programului de finanțare, în urma finalizării etapei de evaluare și în limita bugetului aprobat pentru primul ciclu de finanțare în sumă de 476 milioane lei.

Totodată, a fost publicată și lista proiectelor respinse care nu au respectat condițiile eligibilitate și/sau condițiile tehnice. Acestea pot fi consultate pe site-ul Ministerului http://energie.gov.ro/electricup/

2536 de dosare au fost depuse pentru finanțare în Programul Electric-Up, iar evaluarea acestora a început pe data de 09.04.2021, odată cu configurarea accesului în Platforma informatică dedicată programului. În cadrul etapei de analiză a dosarelor, Ministerul Economiei a transmis către aplicați 9.609 de solicitări pentru clarificare și completare. 799 de dosare au fost respinse, iar 1737 dosare au fost evaluate ca fiind eligibile.

În anunțul făcut miercuri de Ministerul Energiei se mai precizează următoarele:

Decizia de admis, respectiv respins, se va comunica aplicanților prin platforma informatică dedicată. Termenul de depunere a contestației este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorității.

În urma procedurii de contestații, listă aplicanților admisi, respectiv respinsi va fi modificată.

Comisia de analiză a aplicat modalitatea de calcul prevazută în Ghidul de finanțare, conform calculatorului disponibil la link-ul asociat Programului.

Ministerul Energiei a inițiat demersurile pentru suplimentarea bugetului alocat acestui ciclu pentru a finanța și proiectele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate.

Comunicarea cu toți operatorii economici înscriși în Program se va menține prin intermediul platformei informatice, urmând etapa de contractare și depunere a contestațiilor, conform prevederilor Ghidului de finanțare.

Toate informațiile cu impact în implementarea Programului sunt actualizate în timp util pe site-ul Ministerului Energiei, la rubrica ‘’ELECTRIC UP’’, link: http://energie.gov.ro/electricup/.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta pe e-mail contact@nullfdc.ro sau la telefon 📱 0731 536 459.