Fabrica de Consultanță: Primul proiect aprobat în cadrul Programului Tranziție Justă, cu un ajutor financiar nerambursabil de 4,9 Milioane Euro

Fabrica de Consultanță anunță primul proiect selectat pentru finanțare în cadrul programului Tranziție Justă, în doar 10 zile de la depunerea cererii de finanțare. Proiectul vizează accesarea unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 4,9 milioane de Euro, are o valoare totală de aproximativ 7,8 milioane Euro și urmează să fie implementat în județul Prahova, pe o perioadă de 12 luni. Investițiile realizate în cadrul proiectului vizează achiziția de echipamente pentru o unitate de producție jucării și jocuri de societate. Totodată, prin acest proiect, beneficiarul va crea 51 de noi locuri de muncă.

”Succesul acestui proiect a fost posibil datorită eforturilor remarcabile ale echipei noastre. Colegii din echipa de vânzări au jucat un rol important în verificarea eligibilității societății și a proiectului, iar echipa de scriere a elaborat întreaga documentație necesară. Datorită calității foarte bune a proiectului și a echipei ADR SUD MUNTENIA, procesul de evaluare al proiectului depus a durat doar zece zile. Deși pentru o mare parte din mediul de business, lunile ianuarie și februarie sunt considerate luni cu o activitate scăzută, pentru noi nu au fost, și ne bucurăm cu atât mai mult cu cât adăugăm în lista proiectelor aprobate, proiectul de față, după ce în decembrie 2023 un alt beneficiar a semnat un acord de finanțare pentru o investiție de 29 milioane Euro”, a declarat Liciniu Lupu, fondator și CEO Fabrica de Consultanță.

Apelul de proiecte deschis în cadrul Programului Tranziție Justă, vizează investițiile inițiale realizate de către IMM-uri în județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș. Valoarea ajutorului financiar nerambursabil este între 200.000 Euro și 8 milioane Euro, iar intensitatea sprijinului variază între 60% și 75%. Bugetul total alocat în cadrul programului este de 775.569.856 EUR.

”Am început colaborarea cu Fabrica de Consultanță în vara anului 2023 în vederea participării la programul de Tranziție Justă reprezentând fonduri europene de până la 5.000.000 de euro. În prima etapă am primit de la echipa Fabricii de Consultanță (…) o sumedenie de informații generale legate de sfera de aplicabilitate a programului precum și sfaturi legate de modul de abordare a aplicației, care m-au ajutat foarte mult în a lua decizia finală de a colabora cu Fabrica de Consultanță în vederea accesării acestor fonduri. Am primit de la ei o listă cu cerințele preliminare pe care firma noastră trebuia să le îndeplinească, apoi am trecut la semnarea contractului, după care am intrat în legătură cu un consultant alocat proiectului nostru. Și relația cu doamna consultant a fost extrem de productivă și profesională, am primit foarte repede o listă de documente de pregătit, urmată de o listă de întrebări pe baza căreia urma să fie scris proiectul. Per total, procesul de scriere a durat mai puțin de 30 de zile, am colaborat excelent cu toate persoanele implicate din partea Fabricii de Consultanță, iar rezultatul proiectului este ideal: am primit aviz pozitiv la mai puțin de 3 săptămâni de la data depunerii. Pot astfel să recomand cu încredere maximă Fabrica de Consultanță oricărei firme care dorește să acceseze fonduri europene.’‘ a spus Andrei Novac, Executive Manager NSKN Games.

Fabrica de Consultanță activează de peste 17 ani pe piața serviciilor de consultanță în accesarea finanțărilor nerambursabile europene, guvernamentale sau din alte surse. Până în prezent, a atras pentru clienții săi finanțări nerambursabile de peste 300 Milioane Euro și a dezvoltat un portofoliu de 850 de proiecte scrise și implementate cu succes. Printre clienți se numără atât companii private, cât și instituții publice. Proiectele implementate la nivel național acoperă numeroase domenii de activitate: agricultură, producție, comerț, servicii, construcții, industrie, sănătate.

Mai multe detalii despre Fabrica de Consultanță, aici: https://www.fdc.ro/