Fii informat! Completează puzzle-ul afacerii tale

Persoanele interesate de accesarea fondurilor nerambursabile au pierdut încet încet încrederea în serviciile prestate de firmele de consultanță. Această neîncredere a apărut ca o consecință a experiențelor neplăcute cu așa numiți consultanți care ulterior încasării avansului aferent contractului, fie nu au încadrat corect beneficiarul în criteriile de eligibilitate specifice programului de finanțare, fie s-au făcut nevăzuți.

Pentru a vă sprijini în evitarea acestor situații, consultanții noștri vă recomandă zece pași pe care să îi urmați pentru a verifica existența posibilității de finanțare și încadrarea în criteriile de eligibilitate:

  1. Verificați recenziile firmei de consultanță (Google sau chiar Facebook).
  2. Discutați cu mai multe firme de consultanță pentru același program de finanțare. Astfel, puteți verifica certitudinea existenței programului.
  3. Verificați site-urile de specialitate pe care sunt publicate informații cu privire la finanțările nerambursabile (https://mfe.gov.ro/programe/, https://www.fonduri-structurale.ro/,  site-ul agenției pentru dezvoltare regională aferentă regiunii de dezvoltare, https://www.afir.info/, https://www.finantare.ro/).
  4. Odată ce ați identificat o firmă de consultanță cu care intenționați să colaborați, vă recomandăm să vă documentați temeinic și să puneți întrebări pentru a clarifica eventualele nelămuriri. Tratați cu seriozitate și implicați-vă activ în procedura de scriere și implementare pentru a asigura succesul proiectului.
  5. Citiți cu atenție contractul de consultanță propus. Acordați atenție sporită clauzelor referitoare la neîndeplinirea obligațiilor contractuale de către ambele părți, termene de plată, serviciile de consultanță să acopere toate etapele de scriere, depunere și implementare a proiectului.
  6. Verificați criteriile de eligibilitate ale programului de finanțare.
  7. Analizați condițiile financiare: suma minimă și maximă care poate fi solicitată, nivelul și structura cofinanțării care trebuie asigurată de către solicitant.
  8. Citiți cu atenție documentele care vă sunt trimise spre semnare.
  9. Verificați termenul limită de depunere a proiectelor.
  10. Verificați platforma unde s-a depus proiectul pentru a avea certitudinea că a fost depus sau solicitați dovada depunerii de la consultant.

Pentru informații suplimentare, consultanții noștri vă stau la dispoziție la numărul de telefon +40.731.536.459 sau pe e-mail contact@nullfdc.ro.