Invitație: Conferința Fonduri europene și Energie Verde. Surse de finanțare nerambursabilă  

Firmele din zona Olteniei pot afla în doar câteva ore cum pot accesa fonduri europene pentru producerea de energie regenerabilă și ce programe cu finanțare nerambursabilă pot accesa anul acesta. Antreprenorii și oamenii de afaceri din județele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea și Mehedinți sunt invitați la conferința Fonduri europene și Energie Verde. Surse de finanțare nerambursabilă, eveniment ce va avea loc în data de 9 August la Craiova, și respectiv, 10 August la Târgu Jiu.   

 În contextul actual al dezvoltării durabile și al schimbărilor climatice, participarea la conferința Fonduri europene și Energie Verde. Surse de finanțare nerambursabilă este o oportunitate pentru antreprenorii dornici să valorifice sursele de finanțare nerambursabilă disponibile în prezent. Acest eveniment urmărește să ofere cunoștințele necesare și instrumentele esențiale pentru a accelera dezvoltarea afacerilor și a implementa proiecte sustenabile în sectorul energetic.  

Astfel, participanții la conferință pot afla care sunt oportunitățile de finanțare disponibile pentru mediul privat, beneficiile și avantajele investițiilor în energie regenerabilă, precum și impactul lor asupra mediului și comunităților locale. Totodată, vor descoperi care sunt criteriile de eligibilitate, procedura de aplicare și termenele limită pentru a accesa aceste finanțări.   

Temele abordate în cadrul conferinței vor fi variate și adaptate intereselor investitorilor privați. Printre acestea se numără:  

  1. Fondul pentru Modernizare în România – autoconsum și producție. Prin intermediul acestui program, IMM-urile și firmele mari au posibilitatea de a accesa finanțări pentru dezvoltarea de noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile precum energia solară, eoliană, hidroelectrică, energie provenită din biomasă, biogaz sau energie geotermală. Valoarea maximă a ajutorului de stat solicitat este 20 milioane de Euro pe întreprindere, pe proiect de investiții. 
  1. Viitorul e electric & parteneriat Fabrica de Consultanță și ENERGOLOOP. 
  1. Programul Regional Sud-Vest Oltenia – apel de proiecte pentru investiții realizate de către IMM-urile din județele Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj și Mehedinți. Valoarea maximă a asistenței financiare nerambursabile este de 1,5 milioane de Euro
  1. Programul Tranziție Justă – vizează investițiile făcute de IMM-urile din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș. Valoarea maximă a asistenței financiare nerambursabile este 5 milioane de Euro. 
  1. Schema de ajutor de stat HG 807/2014 –  sunt finanțate investițiile noi cu impact major în economie, de cel puțin 1 milion de Euro, echivalentul a 4,5 milioane de lei.   
  1. CONSTRUCTPLUS – Programul național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții  – Valoarea maximă a finanțării 50 milioane de Euro.   
  1. INVESTALIM – Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare – Valoarea minimă a finanțării 500.000 de Euro  

Speakerii conferinței sunt persoane cu experiență în domeniile mai sus menționate: Liciniu LUPU, Fondator & CEO Fabrica de Consultanță, Eduard FARISEU, Fondator & CEO ENERGOLOOP, Alexandru DRAGOMIR, Director Executiv Fabrica de Consultanță și Sonia BANDREA, Director Vânzări Fabrica de Consultanță. 

Într-o lume preocupată de sustenabilitate și de dezvoltare verde, conferința Fonduri europene și Energie Verde. Surse de finanțare nerambursabilă oferă oportunitatea unică de a afla informații noi și de a lua decizii strategice pentru dezvoltarea afacerilor și protejarea mediului înconjurător. Prin participarea la acest eveniment, antreprenorii și companiile din zona Olteniei și nu numai pot contribui la construirea unui viitor mai verde, mai prosper și mai sustenabil pentru generațiile următoare. 

Conferința Fonduri europene și Energie Verde. Surse de finanțare nerambursabilă va fi găzduită la Ramada Plaza Craiova, Sala Constantin Brâncuși, în data de 9 august, începând cu ora 17:00 și respectiv Riviera by Anna – Salon Premier, în data de 10 august, începând cu ora 12.00.  

Participarea la conferință este gratuită, dar locurile sunt limitate, astfel că se recomandă înscrierea prealabilă pe site-ul oficial al evenimentului www.events.fdc.ro.   

Informații suplimentare despre eveniment vă pot fi oferite pe e-mail events@nullfdc.ro.  

Despre organizatori:  

Conferința Fonduri europene și Energie Verde. Surse de finanțare nerambursabilă este organizată de Fabrica de Consultanță în parteneriat cu ENERGOLOOP.   

FABRICA DE CONSULTANȚĂ activează de peste 16 ani pe piața serviciilor de consultanță în accesarea fondurilor nerambursabile europene, guvernamentale sau din alte surse. Până în prezent, a atras pentru clienții săi finanțări nerambursabile de peste 215 Milioane Euro și a dezvoltat un portofoliu de 685 de proiecte scrise și implementate cu succes. Printre clienți se numără atât companii private, cât și instituții publice. Proiectele implementate la nivel național acoperă multiple domenii de activitate: agricultură, producție, comerț, servicii, construcții, industrie, sănătate. 

ENERGOLOOP funcționează sub forma unui hub fotovoltaic și oferă soluții complete pentru finalizarea proiectelor de autoconsum în sectorul industrial din România, dar și pentru parcurile fotovoltaice. În doar șase luni de la înființare, ENERGOLOOP a finalizat proiecte cu o putere totală instalată de aproximativ 6 megawați, fiind contractați până la finalul acestui an încă 20 de megawați. Startup-ul ENERGOLOOP răspunde provocărilor actuale și nevoilor viitoare pe piața de energie din surse regenerabile cu o abordare completă și adaptată până la ultimul detaliu pentru a se potrivi planurilor strategice ale companiilor de îmbunătățire a performanțelor energetice.