Programul Electric Up: lista proiectelor acceptate spre finanțare în prima sesiune

lista-proiecte-admise-electric-up

Sursa: http://energie.gov.ro/

Ministerul Energiei a publicat lista proiectelor acceptate spre finanțare în prima sesiune a Programului Electric Up, se anunță într-un comunicat de presă emis marți 22 februarie de minister. Lista este disponibilă la adresa https://energie.gov.ro/electricup/.

”A fost finalizată etapa de reevaluare pentru primul ciclu de finanțare, etapă necesară după ce am suplimentat bugetul prin legea 12/2022. Am încredere că în următoarele zile, după ce se vor depune contestațiile, se vor semna contractele de finanțare. Întreprinderile mici și mijlocii și domeniului HORECA vor primi bani pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a stațiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanțare “ELECTRIC UP”. Este un program prin care ne-am propus să susținem antreprenorii, pentru a avea consum optim de energie”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.

Totodată, a fost publicată și lista proiectelor propuse spre respingere. Decizia de admis, respectiv respins, se va comunica aplicanților prin platforma informatică dedicată.

Conform aceluiași comunicat, termenul de depunere a contestației este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorității, conform art. 16 din Ghid. În urma etapei de contestații, lista aplicanților ADMIȘI, respectiv RESPINȘI va fi modificată.

Comunicarea cu toți operatorii economici înscriși în Program se va menține prin intermediul platformei informatice, urmând etapa de depunere a contestațiilor și etapa de contractare, conform prevederilor Ghidului de finanțare.

Prin programul de finanțare Electric Up se acordă finanțare în sumă maximă de 100.000 euro pentru un beneficiar.

Ministerul a anunțat deschiderea unei noi sesiuni de depunere cereri de finanțare anul acesta pe Programul Electric Up. Completează FORMULARUL DE EVALUARE și vom reveni cu detalii în scurt timp. Mai multe informații despre Programul Electric Up poți găsi AICI.