Ai nevoie de un sfat? Discută cu un consultant +40.731.536.459

Urmăriţi-ne:

FONDURI EUROPENE

acasă FONDURI EUROPENE

CUM LUCRĂM

Pentru că ne respectăm clienții și, totodată, punem accent pe parteneriat, noi, la FABRICA DE CONSULTANȚĂ, ne angajăm să păstrăm un standard ridicat al serviciilor oferite, crezând cu tărie în reușita clienților noștri, fiind conștienți că succesul lor este, de fapt, cea mai bună măsură a succesului nostru. Prin urmare, am înțeles să avem o metodologie de lucru transparentă.

 

Oferind expertiza noastră vastă, precum și o abordare personalizată, aplicăm această metodologie în toate domeniile de practică pentru a livra o gamă largă de servicii de consultanță care să satisfacă complexitatea cerințelor clienților.

Consultanță accesare Fonduri Europene

Accesarea finanțărilor europene nerambursabile se face, practic, prin participarea la o competiție sau concurs de proiecte (cu condiții specifice și o metodologie stabilită) în cadrul programelor de finanțare. De aceea, este foarte important ca proiectul de investiții să fie bine realizat, respectând toate condițiile și criteriile de participare propuse de finanțator prin ghidurile și normele aferente, precum și anexele la acestea.

 

Înțelegerea metodologiei de accesare a finanțărilor nerambursabile poate fi un mare consumator de energie și timp, ținând cont de complexitatea cerințelor și criteriilor de urmat, dar și de diversitatea programelor de finanțare existente. Alegerea unui consultant bun, practic, a unui specialist in accesarea fondurilor nerambursabile, este o acțiune de importanță vitală pentru succesul unui proiect.

 

FABRICA DE CONSULTANȚĂ oferă servicii de consultanță în accesare fonduri europene în județul Sibiu, precum si la nivel național, în București și Bacău. Echipa noastră vă poate ajuta să luați cele mai bune decizii referitoare la finanțare, începând de la etapa de idee, până la finalizarea perioadei de monitorizare. De asemenea, consultanții noștri vă vor oferi informații complete și corecte referitoare la existența diferitelor tipuri de finanțări europene.

 

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina OPORTUNITĂȚI DE FINANȚARE sau ne puteți contacta la +40.731.536.459.

Cu o experiență practică de peste 18 ani în scrierea și implementarea cu succes de proiecte cu finanțare nerambursabilă, 740 de clienți mulțumiți și peste 300 milioane de euro fonduri atrase, vă oferim servicii de consultanță în accesarea fondurilor europene în Sibiu și la nivel național, precum și asistență specializată în găsirea celor mai potrivite soluții de finanțare pentru proiectele dumneavoastră în domenii ca: producție, comerț și servicii, prin investiții în echipamente, utilaje sau extinderea activității, investiții în agricultură prin dezvoltarea exploatațiilor agricole, pomicole, dezvoltarea infrastructurii proprii și a ciclului de producție, procesarea produselor agricole sau alte investiții destinate dezvoltării mediului rural. Avem expertiză în obținerea de finanțări atât prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cât și prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

 

Vă putem ajuta atât cu scrierea și depunerea proiectului, întocmirea dosarului de finanțare, cât și cu asistență la implementarea proiectului.

PASUL 1

STABILIRE CONTACT

Bine ați venit la FABRICA DE CONSULTANȚĂ!

 

Înainte de a începe colaborarea noastră, trebuie să ne cunoaștem. Astfel, pentru a iniția o primă întâlnire față-în-față ne puteți contacta prin intermediul formularului din PAGINA DE CONTACT , telefonic la +40.731.536.459 sau direct la sediul nostru din Strada Nouă nr. 10, Comuna Șelimbăr, Județul Sibiu, de Luni până Vineri între orele 09:00 – 17:00. La completarea formularului, vă rugăm să încercați, pe cât posibil, să ne furnizați cât mai multe detalii despre ideea de proiect/afacerea dumneavoastră (completând cât mai multe câmpuri). Consultanții noștri vă vor contacta ulterior pentru a stabili o întâlnire cu dumneavoastră.

 

Vă putem oferi informații referitoare la accesarea fondurilor nerambursabile europene sau naționale (finanțări guvernamentale), la îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și capacitatea de încadrare și îndeplinire a tuturor condițiilor pentru accesarea acestor finanțări. De asemenea, vă putem consilia în parcurgerea tuturor etapelor dezvoltării proiectelor dumneavoastră, de la analiza și evaluarea ideii de proiect până la implementarea și finalizarea cu succes a acestuia.

 

Discuţiile iniţiale referitoare la oportunitatea investiţiei şi consultanţa referitoare la eligibilitatea proiectului şi a cheltuielilor sunt GRATUITE.

PASUL 2

ANALIZĂ ELIGIBILITATE

Stabilirea încadrării solicitantului de finanțare și verificarea respectării tuturor criteriilor și condițiilor impuse prin programul de finanțare este un pas important în analiza și evaluarea ideii de proiect. Evaluarea eligibilitatății solicitantului, evaluarea ideii de afaceri și/sau a proiectului de investiții propus, a planului de afaceri și sustenabilitatea acestuia sunt factori esențiali în a identifica dacă proiectul dumneavoastră va fi unul de succes sau nu.

 

Vă putem ajuta în demersul dumneavoastră de a iniția un proiect pentru atragerea de fonduri nerambursabile prin stabilirea obiectivelor investiției, identificarea surselor de finanțare potrivite afacerii dumneavoastră, specifice ideii de proiect și tipului de beneficiar – analiza eligibilității solicitantului, a proiectului propus și stabilirea obiectivelor investiționale.

PASUL 3

SCRIERE PROIECT

În elaborarea documentației și scrierea unui proiect de succes trebuie avute în vedere unele criterii și reguli specifice fiecărui program de finanțare. FABRICA DE CONSULTANȚĂ vă poate ajuta în elaborarea corectă a documentației specifice programului de finanțare accesat, cum ar fi: întocmirea cererii de finanțare și a planului de faceri, analiza financiară a investiției propuse, analiza cost/beneficiu și a bugetului de venituri și cheltuieli, întocmirea dosarului de finanțare și a documentelor anexe etc.

 

De asemenea, vă putem consilia și reprezenta la depunerea cererii de finanțare și a proiectului pentru obținerea fondurilor alocate și/sau în fața instituțiilor abilitate, în funcție de cerințele dumneavoastră.

PASUL 4

IMPLEMENTARE PROIECT

Acordăm consultanță pe perioada de evaluare a proiectului, la analiza conformității administrative, la evaluarea tehnică și financiară a proiectului, pregătim răspunsurile la solicitările de clarificări emise de finanțator, aprobarea proiectului și semnarea contractului de finanțare. De asemenea, ne implicăm în elaborarea documentațiilor pentru derularea procedurilor de achiziții din cadrul proiectului și/sau a notificărilor și actelor adiționale la contractul de finanțare.

 

Oferim asistență privind elaborarea documentației tehnice specifice, a rapoartelor de progres, precum și a tuturor documentelor necesare depunerii cererilor de plată sau a cererilor de rambursare aferente cheltuielilor efectuate în cadrul proiectului. Elaborarea și întocmirea documentației specifice privind vizitele efectuate la fața locului de implementare a proiectului de către experții veniți la verificare din partea finanțatorului. Practic, urmărim ca execuția proiectului să se desfășoare în cele mai bune condiții, respectând cerințele programului de finanțare și a condițiilor legale de implementare, asigurând, astfel, finalizarea cu succes a acestuia.

PASUL 5

MONITORIZARE PROIECT

Perioada de monitorizare a proiectului, după încheierea etapei de implementare, are în vedere verificarea sustenabilității proiectului și a îndeplinirii obiectivelor și indicatorilor asumați prin contractul de finanțare. Aceasta perioadă diferă în funcție de programul de finanțare accesat, desfașurându-se, de obicei, între 3 și 5 ani după finalizarea activităților din cadrul proiectului respectiv.

 

Consultanții noștri vă pot oferi asistență și se pot implica în procesul de monitorizare a proiectului dumneavoastră prin elaborarea documentatiei specifice, precum întocmirea rapoartelor de progres și monitorizare, elaborarea fișelor de constatare, dar și prin consiliere privind vizitele de monitorizare efectuate la fața locului de către experți din partea finanțatorului, etc.