Soluțiile de transformare digitală Trans Sped, disponibile prin finanțare europeană

Întreprinderile mici și mijlocii din România vor putea beneficia de fonduri PNRR de până la 100.000 de euro pentru contractarea de servicii Trans Sped de digitalizare și automatizare a  afacerii

Planul Național De Redresare și Reziliență va contribui semnificativ în următorii ani la dezvoltarea mediului de afaceri românesc, IMM-urile putând beneficia până în 2025 de până la 100.000 de euro finanțare pentru contractarea de soluții de transformare digitală.

Obiectivul investițiilor este de a sprijini inovarea întreprinderilor mici și mijlocii, de a favoriza creșterea competitivității și de a facilita noi forme de lucru pentru afacerile românești, care pot contracta prin finanțare PNRR serviciile Trans Sped recunoscute internațional precum EasyStream (Document Management System), certificate digitale, soluții de identificare la distanță, arhivă electronică sau fluxuri personalizate pentru digitalizarea afacerii și a relației cu clienții.

2-4 trilioane € anual până în 2040 sunt potențialele câștiguri pe care le-ar putea pierde companiile europene dacă nu vor valorifica în următorii ani soluțiile de transformare digitală, potrivit unei analize McKinsey & Company.

Credem că soluțiile digitale au devenit un „must-have” pentru economia românească, iar capacitatea de adaptabilitate și agilitate a IMM-urilor joacă un rol esențial în inovarea pieței românești. De aceea, ne bucurăm că procesul de digitalizare este susținut prin astfel de programe și că putem susține la rândul nostru mediul de business românesc cu servicii de digitalizare de înaltă calitate, certificate conform legislației naționale și europene, a declarat Camelia Ivan, CEO Trans Sped.

La nivel european, IMM-urile reprezintă 99% dintre întreprinderi, asigurând două treimi din locurile de muncă din sectorul privat, în timp ce la nivel național, anul trecut au fost înființate peste 100.000 de astfel de întreprinderi, conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Prin urmare, ajutorul va avea un impact uriaș în piață și în economia națională, în special luând în considerare valoarea finanțării, a declarat Camelia Ivan, CEO Trans Sped.

Valoarea fondurilor PNRR pe care le pot obține IMM-urile românești se ridică la  maximum 30.000 de euro pentru microîntreprinderi, 50.000 de euro pentru întreprinderi mici și 100.000 de euro pentru întreprinderile mijlocii.

Granturile pentru IMM-uri vin, așadar, într-un moment oportun pentru a recupera decalajul unei economii precum cea a României în privința utilizării noilor tehnologii, contribuind astfel la creșterea competitivității, la inovarea întreprinderilor și la facilitarea noilor forme de lucru, a declarat Liciniu Lupu, CEO Fabrica de Consultanță.

Liciniu Lupu, CEO Fabrica de Consultanță

Despre Trans Sped

Prezent pe piața din România din 2004 și internațional din 2008, Trans Sped este azi un furnizor global de soluții de transformare digitală, fintech și automatizare și un prestator de servicii de încredere care se bucură de recunoaștere internațională.

Trans Sped a fost prima companie din România care a emis certificate digitale pentru semnătură electronică în cloud, primul Prestator Calificat de Servicii de Încredere din România certificat conform Regulamentului eIDAS, prima companie din țară care a dezvoltat soluția LTP și prima companie locală care a obținut avizul ADR pentru furnizarea serviciilor de VideoID. Detalii pe https://www.transsped.ro/

Despre Fabrica de Consultanță

Fabrica de Consultanță este o companie cu 16 ani experiență și peste 500 de proiecte câștigătoare, specializată în managementul și dezvoltarea afacerilor, dar și elaborare și implementare proiecte. Consultanță specializată pentru accesarea fondurilor nerambursabile, planificare strategică, implementare de soluții de dezvoltare a afacerilor – Fabrica de Consultanță oferă toate aceste servicii, fiind alături de business-uri pe toată durata procesului de accesare, desfășurare și finalizare cu succes a proiectului.

Despre proiect

Valoarea sprijinului nerambursabil: între 20.000 și 30.000 euro pentru microîntreprinderi; între 20.000 și 50.000 euro pentru întreprinderi mici; între 20.000 și 100.000 euro pentru întreprinderi mijlocii.

Cofinanțare 10% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru întreprinderile mici și mijlocii. Cofinanțare 0% pentru microîntreprinderi.

Domenii de activitate considerate prioritare și punctate maxim în cadrul programului: industrie alimentară; industrie prelucrătoare; industrie auto; construcții; transport și distribuție; producție; servicii adresate populației;

Criterii de eligibilitate:

  • IMM-urile să fie înființate cel târziu la data de 31.12.2021;
  • Nu intră în categoria de „întreprinderi aflate în dificultate”;
  • Nu au legătură cu industria de tutun și nu desfășoară activități de jocuri de noroc, financiare sau de dezvoltare imobiliară.

Proiectele pentru digitalizare IMM vor putea fi depuse în perioada 15 februarie, ora 10.00 – 18 aprilie 2023, ora 24.00.

Mai multe informații despre granturile de maxim 100.000 Euro pentru Digitalizarea IMM-urilor la telefon +40.731.536.459 sau pe www.fdc.ro.